Kuten eräässä kirjoituksessani mainitsin, Jehovan todistajan viikko-ohjelma runnotaan niin täyteen “Teokraattista” toimintaa, ettei henkilö enää jaksa ajatella oikeastaan itse. Tämä ei ole ongelma, koska Vartiotorniseura kertoo jäsenilleen millaista viihdettä heidän on sopivaa katsoa ja miten yleensä viettää vapaa-aikaansa. Rivijäsenen ei tarvitse vaivata näilläkään asioilla päätään. Otan seuraavaksi otteita eräästä kirjoituksesta joka on julkaistu Vartiotornissa 8/7 1999

Miten

säilyttää terve ajattelutapa

“Se, mitä päästämme mieleemme, on hengenruokaa. Hengenruokaa? Niin, se mitä omaksumme kirjoista, lehdistä, televisio-ohjelmista, videoista, videopeleistä, Internetistä ja laulujen sanoista voi vaikuttaa ajatteluumme ja persoonallisuuteemme aivan samoin kuin kirjaimellinen ruoka vaikuttaa elimistöömme”

Tuttuun tyyliin kirjoitus aloitetaan varoituksella. Se mitä katsot ja kuuntelet voi olla vaarallista hengelliselle elämällesi ja psyykellesi. Siksi Jehovan todistaja tarvitsee apua viihteen valitsemisessa.

Tajuammepa sitä tai emme, televisionkatselu ja muut viihteen muodot voivat vaikuttaa salakavalasti ajatuksiimme ja tunteisiimme. Siinä piilee vaara. Kuten Mander sanoo, ”me ihmiset muutumme pikkuhiljaa mielessämme olevien kuvien kaltaisiksi”.

Itseäni ainakin jo ihan suututtaa tällainen tyyli kirjoittaa. Huomasitko? Viihteessä voi olla salakavalia piirteitä jotka muuttamat Jehovan todistajan persoonallisuuden. Olettamus “voivat vaikuttaa” on Jehovan todistajalle sama kuin siinä lukisi “vaikuttaa” tämä johtuu ihan siitä, että seura niin sanoo. Jälleen “piilee vaara” Tämä on aivan jokapäiväistä. Kaikki asiat voivat piillä vaaran ja siksi todistaja paran on oltava jatkuvasti varpaillaan. Kirpputorilta ostettu kirja voi tuoda asuntoon mukanaan demoneita!!! Kuten minulle kerrottiin kun ryhdyin keräämään vanhoja Raamattuja.

Eivätkä monet ohjelmat vie ainoastaan paljon aikaa, vaan niissä käsitellään myös aiheita, joita kristityt haluavat karttaa

Tässä huomaat Vartiotorniseuran tyylin ohjata jäseniään! Jehovan todistajat HALUAVAT karttaa asioita. Heitä ei suoraan kielletä koska se ei välttämättä tuota tuloksia. Kaikki haluavat joukolla karttaa monenlaisia asioita. Onhan se rakkaudellista toisia jäseniä kohtaan.

Tämä saa pohtimaan, millainen vaikutus tällä mahtaa olla ihmisten ajatteluun? Japanissa eräs suosittu televisio-ohjelma veti puoleensa niin paljon katsojia, että tuon maan mediassa sen sanottiin synnyttäneen ”avioerojen vyöryn”.

Nyt lukijalle uskotellaan, että katsomalla ohjelmaa tai elokuvaa joka esittää moraalittomuutta (asiasta puhuttiin ennen lainausta) se melkein automaattisesti vaarantaa avioliiton. Huomaa, että se oli synnyttänyt oikein VYÖRYN! Vahva termi jolla lukijan mieli saadaan pysymään aiheessa ja tällä termillä myös ajatteluun saadaan vaikutettua hyvin voimakkaasti.

Ja nyt varoitusten jälkeen seuraa ohjeita viihteen valitsemiseen. “onneksi seura antaa meille näin suoraa ohjausta ja selviä neuvoja” sanoo rivijulistaja tässä vaiheessa.

Lainaukset on otettu Vartiotornista 1/12 2003

Otetaan esimerkiksi nuori mies, joka haluaa ostaa erään äänilevyn. Musiikki, jota hän on kuullut levyltä, on kuulostanut mukavalta, mutta levykotelo pysäyttää hänet, sillä sen perusteella sanat ovat avoimen eroottiset ja säädyttömät. Hän myös tietää, että monet kyseisen artistin kappaleista ovat sävyltään vihaisia ja aggressiivisia. Koska tämä nuori mies rakastaa Jehovaa, hän on kiinnostunut Hänen ajatuksistaan ja tunteistaan.

Jo pelkästään levyn kansi voi olla asia joka saa todistajan varpailleen. Huomasitko mihin vedottiin? Henkilön rakkauteen jota hän tuntee Jehovaa kohtaan!! Seuraavaksi lukijalle vyörytettiin Raamatunjakeita joissa puhuttiin lihan teoista.

 

 

Katsohan nyt uudelleen Jumalan hengen hedelmää ja lihan tekoja. Kumpaan ryhmään edellä mainittu äänilevy kuuluu? Sillä ei selvästikään ole mitään yhteistä rakkauden, hyvyyden, itsehillinnän eikä muiden Jumalan hengen hedelmään kuuluvien ominaisuuksien kanssa. Emme tarvitse nimenomaista sääntöä tajutaksemme, että tällainen musiikki ei ole sopusoinnussa Jumalan ajattelun kanssa. Samat periaatteet soveltuvat siihen, mitä luemme, mitä elokuvia tai televisio-ohjelmia katselemme, millaisia tietokonepelejä pelaamme, millä Internet-sivuilla käymme ja niin edelleen.

Lihanteot joita galatalaiskirjeessä luetellaan ovat syöpyneet Jehovan todistajan mieleen. Nämä jakeet ovat niin useasti luettu ja kuunneltu, että kun todistaja valitsee viihdettä hän arvioi niitä joko tieten tai tietämättään niiden mukaan. Muista, että todistaja HALUAA miellyttää Jehovaa. Järjestö on vaikuttanut henkilön ajatteluun niin voimakkaasti ettei hän ajattele asiaa enää itse. Henkilö ajattelee asian sen mallin mukaisesti kuten uskonto opettaa eikä oman halunsa mukaisesti. Jos hän valitsee ohjeiden vastaisesti hän osoittaa “itsekästä järkeilyä” joka on tuomittavaa. Näin todistaja parka on jatkuvasti uskonnon talutushihnassa.