Hieno osoitus Vartiotorniseuran harjoittamasta mielenhallinasta ja kontrollista on kirjoitus joka on julkaistu vartiotornissa 1986 15/3 sivulla 25

ÄLKÄÄ ANTAKO PANETTELIJALLE SIJAA

Kirjoitus aloitetaan rivijäsenen pelottelulla: “Voimme olla varmoja siitä, että Panettelija sekä hänen demoni- ja ihmiskätyrinsä ovat valmiit käyttämään hyväkseen kaikkia meitä mahdollisesti kalvavia epäilyksiä, kaikkia mahdollisia persoonallisuutemme puutteita ja kaikkia laiminlyöntejämme, jotka koskevat pysymistämme hengellisesti vahvoina uskossa.”

Huomaa mm. termit “Voimme olla varmoja” sekä “ihmiskätyrinsä” Seuran ulkopuolella olevat ihmiset ovat Vartiotorniseuran opetuksen mukaan “maailmallisia” ja he ovat Saatanan kätyreitä joko tieten tai tietämättään. Tällä tavoin Jehovan todistaja pitää kaikkia ulkopuolella olevia ihmisiä uhkana omalle hengellisyydelleen.

Mitä kirjoitus sanoo ihmisistä jotka lähtevät järjestöstä? “Ketään ei ole ennalta määrätty luopumaan uskosta. Kysymyksessä ovat sydämen vaikuttimet. Johannes tosin sanoi, että jotkut ”lähtivät meistä, mutta he eivät olleet meidän kaltaisiamme.” Siis ihminen joka on luopunut uskostaan on tehnyt sen koska hänellä on väärä vaikutin. Syyt ei löydy järjestön mukaan uskonnosta tai sen toiminnasta. Syyt ovat aina ihmisessä itsessään.

“Ihminen turmeltuu, koska hän antaa oman itsekkään järkeilynsä, oman kunnianhimonsa ja omien halujensa sekä valitsemiensa tovereitten ja ympäristön muovata ajatteluaan ja vaikuttaa siihen, mitä hän haluaa” Jälleen puututaan itsenäiseen ajatteluun. Itsenäinen ajattelu leimataan järjestään itsekkääksi toiminnaksi joka ei ota toisia ihmisiä huomioon. Ihminen myös automaattisesti turmeltuu jos hän antaa “maailmallisten” ihmisten vaikuttaa ajatteluunsa. Tosin seura odottaa rivijäsenen haluavan aina sitä mitä se opettaa jäsenilleen. Tämä on totta kai oikein. Seuran ohjaus ei turmele. Seura odottaa ihmisen työntävän omat halut sivuun tullessaan Jehovan todistajien yhteyteen.

Seuraavassa yhteydessä kirjoituksessa varoitetaan, “että jos emme ole jatkuvasti varuillamme, Panettelija voi viekkaalla propagandallaan tehdä sydämemme vastaanottavaiseksi luopioille tunnusomaisille ajatuksille” Ole varuillasi, seurakunnan ulkopuolella on iso paha saatana. Ole JATKUVASTI varuillasi.

Jos joku -- vihjaa, että Jehovan järjestö on sortava tai rajoittava tai jopa väärässä joidenkin hyvin tärkeitten opetusten suhteen, katkeroituneen kristityn sydän saattaa olla vastaanottavainen noille perusteettomille väitteille. Huomaa, että kaikki syytökset opetuksia ja toimintaa kohtaan ovat aina perusteettomia. “Seura ei voi opettaa väärin eikä toimia väärin koska se on Jehovan ohjauksessa” tällaista ajattelua iskostetaan jatkuvalla syötöllä.

Pysy siis nöyränä. Ole valmis käyttäytymään ”vähäisempänä”. Älä anna ylpeyden äläkä itsetietoisuuden tunteen koskaan saada sinua horjumaan lujasta uskostasi. Nöyränä pysyminen on Jehovan todistajalle tuttu vaatimus. Jos hän ei ole nöyrä hän saattaa turmeltua ja Saatana on silloin hänen isänsä. Nöyryyden painottaminen ja jatkuva jankkaaminen on eräs Jehovan todistajien keskeisistä mantroista jota toistetaan ja toistetaan. Näin ihminen ei kyseenalaista asioita ja odottaa kärsivällisesti maailmanloppua. Jehovan todistaja ei saa olla sellainen joka huomataan seurakunnassa vaan on aina oltava käytökseltään ja pukeutumiseltaan “vähäisin”

Varo

niitä, jotka yrittävät tuoda esiin omia vastakkaisia mielipiteitään. Ole varuillasi myös niiden suhteen, jotka haluavat panna syrjään kaikki hillikkeet tai jotka lupaavat vapautta väittäen, että Jehovan todistajat ovat orjia!

Tätä ennen kirjoitus on nostanut uskollisen ja ymmärtäväisen orjaluokan Jumalan asemaan sanoessaan:

Joku voi mennä vielä pitemmälle ja väittää, että Jehovan todistajien hallintoelin tai jotkut muut vastuulliset veljet puuttuvat toisten omantunnonvapauteen ja ”oikeuteen” tulkita itse Raamattua. Muista kuitenkin Joosefin nöyrät sanat: ”Selitykset ovat Jumalan.” Jehovan todistaja ei saa selittää Raamattua vapaasti. Se rikkoo Jumalan ohjausta vastaan ja vaarantaa seurakunnan ykseyden. Johdon mielestä tavallisella Jehovan todistajalla ei ole oikeutta Raamatun selittämiseen koska vain hengellä voidellut saavat Jumalan henkeä sen ymmärtämiseen. Näin ollen Jehovan todistajan esittämä selitys on aina väärä koska hän ei ole hengellä voideltu eikä voi saada Jumalalta apua Raamatun ymmärtämiseen.

Seuraava lainaus vilisee sanoja joilla on tarkoitus vaikuttaa lukijoiden ajatteluun:

Joku veli pitää jääräpäisesti kiinni jostakin äärimmäisyyksiin menevästä pukeutumistyylistä tai ulkonäköön liittyvästä piirteestä. Vanhinten mielestä hän ei ole hyvä esimerkki, eivätkä he sen vuoksi anna hänelle joitakin etuja, esimerkiksi tilaisuutta antaa neuvoja lavalta. Hän suuttuu ja väittää, että toiset yrittävät riistää häneltä hänen kristillisen vapautensa. Mutta mitä tällaisen järkeilyn takana on? Eikö se johdukin tavallisesti ylpeydestä, riippumattomasta asenteesta tai jokseenkin lapsellisesta halusta menetellä oman päänsä mukaan? Vaikka tämä saattaa tuntua pikkuasialta, tällä tavoin järkeilevä ihminen saattaisi antaa ’sijaa Panettelijalle’. Rakkaus ja nöyryys saavat meidät kuitenkin pitämään itsemme ja ulkoasumme vaatimattomina ja hyväksyttävinä. Meidän tulisi haluta tehdä kaikki hyvän uutisen edistämiseksi eikä miellyttää vain itseämme.

Mitä tästä voisi sanoa? Seura tietää jo valmiiksi ihmisten vaikuttimet! Huomaa, että todistaja aina haluaa toimia oikein!

Lopuksi voisimme tarkastella niitä tietoja, joita Seura on menneisyydessä julkaissut ajanlaskusta. Jotkut vastustajat väittävät, että Jehovan todistajat ovat vääriä profeettoja. Nämä vastustajat sanovat, että olemme esittäneet vuosilukuja, mutta mitään ei ole tapahtunut. Jälleen kerran kysymme, mikä on näiden arvostelijoiden vaikutin? Kannustavatko he Jumalan kansaa valppauteen vai yrittävätkö he pikemminkin puolustella sitä, että he itse vajoavat uneliaaseen toimettomuuteen? (1. Tessalonikalaisille 5:4–9) Vielä tärkeämpää on se, mitä sinä teet, jos kuulet tällaista arvostelua? Jos joku asettaa kyseenalaiseksi sen, että me elämme tämän järjestelmän ”viimeisissä päivissä”, tai vaalii ehkä käsitystä, jonka mukaan Jumala on niin armollinen, ettei hän varmasti voi aiheuttaa monien miljoonien ihmisten kuolemaa ”suuren ahdistuksen” aikana, niin tuo ihminen on jo valmistanut sydämensä kuuntelemaan arvostelua. Seura ei edes yrittänyt puolustautua “vääriä syytöksiä” vastaan vaan kohdisti huomion väitteiden esittäjien sydämentilaan ja väärään vaikuttimeen. Tällä tavoin pyritään huomio kohdistamaan väitteiden esittäjiin ja näin Jehovan todistaja toivottavasti unohtaa syytöksen. Onhan sen esittänyt henkilö jolla on väärä vaikutin.

Sitten kirjoituksessa todistellaan Jehovan todistajien olevan ainoa oikea uskonto:

Vain Jehovan kansaan kuuluvat ovat vapautuneet täysin babylonilaisesta taikauskosta. Vain heillä on järjestö, joka pitää täysin kiinni siitä, mitä Jumalan sana sanoo sukupuolisesta moraalittomuudesta, aborteista, juopottelusta, varastamisesta, epäjumalanpalveluksesta, rotuennakkoluuloista ja muista maailmallisista tavoista ja tottumuksista. Ja ainoastaan he tottelevat käskyä saarnata Jehovan valtakunnan hyvää uutista.

Huomasit varmasti sanat joilla sanomaa tehostettiin.

Tämä kirjoitus on hieno esimerkki Vartiotorniseuran mielenhallinasta. Kirjoitus vilisee sanoja joilla vaikutettaan ihmisen ajatteluun ja näin hänen toimintaansa. Jehovan todistajat ovat ainoa oikea uskonto eikä heidän johtonsa tai vanhimpansa ole koskaan väärässä.