Kuinka Jehovan todistajia opetetaan suhtautumaan heistä eronneisiin tai erotettuihin? Propaganda koneisto on tässä hyvin aktiivinen ja näitä ihmisiä kutsutaan "luopioiksi" joita saa vihata kuten eräässä edellä olevassa lainauksessa sanotaan. Luopiot ovat vaarallisia, paatuneita väärintekijöitä joiden kuunteleminen on vaarallista johtaen jopa kuolemaan. Epäterveen uskonnon eräs piirre on juuri se, että asiat maalataan joko mustiksi tai valkoisiksi. Tässä yhteydessä luopiot ovat juuri mustia, vaarallisia. Pahoja.

Säännöllisin väliajoin Vartiotorni ja muu seuran kirjallisuus varoittaa "luopioista"

Valhe ei kestä valoa eikä halua tulla ilmitulevaksi. Siksi todistajia kielletään lukemasta ja keskustelemasta eronneiden kanssa. Esille saattaa tulla asioita joista Jehovan todistajille ei ole koskaan kerrottu ja joukossa voi olla asioita jotka voivat avata ihmisen silmät järjestön toiminnalle.

Loppu osa sisältää suoria lainauksia Vartiotorniseuran kirjallisuudesta. Esimerkkeinä siitä millaista opetusta "luopioista" seurakunnissa annetaan. Tee itse johtopäätöksesi niiden pohjalta.

Luopiot yrittävät usein saada toisia seuraajikseen Koska he hylkäävät tahallaan kristillisen seurakunnan, heistä tulee osa "antikristusta" Luopioisraelilaisten tavoin myös kristillisen seurakunnan luopioiden on ennustettu tuhoutuvan

He saattavat väittää uskovansa Kristukseen, mutta suhtautuvat väheksyen siihen saarnaamis- ja opettamistyöhön, jonka hän antoi seuraajiensa tehtäväksi

He saattavat väittää palvelevansa Jumalaa, mutta hylkäävät hänen edustajansa, hänen näkyvän järjestönsä

He eivät ainoastaan hylkää tosi uskoa, vaan myös 'pieksevät' sitten entisiä tovereitaan käyttäen julkista arvostelua ja muita menetelmiä heidän työnsä estämiseksi; sellaiset luopiot yrittävät repiä alas, eivät rakentaa

Mitä sinä siis teet, jos eteesi tulee luopioiden opetusta – ovelaa järkeilyä – joka väittää, että se mitä uskot Jehovan todistajana ei ole totuus?

On surullista, että jotkut ovat vajonneet täydelliseen pimeyteen, jopa palanneet takaisin kristikunnan vääriin opetuksiin.

Jos me luemme uteliaisuudesta jonkun tunnetun luopion kirjallisuutta, niin eikö se olisi samaa kuin jos kutsuisimme tämän tosi palvonnan vihollisen kotiimme istuskelemaan kanssamme ja kertomaan luopioajatuksiaan?

Eikö meidän tulisi odottaa rakkaudellisen taivaallisen Isämme varoittavan ja suojelevan meitä samalla tavoin hengelliseltä haureudelta, johon kuuluu myös luopumus? Hän sanoo: Pysy erossa siitä!

Luopiojärkeily ei ole kuolion tavoin mitään muuta kuin nopeasti leviävä hengellinen kuolema

Tulisiko meidän sitten kuunnella luopioita tai lukea heidän julkaisujaan tai Internet-sivujaan? Jos rakastamme Jumalaa ja totuutta, emme tee niin. Me emme päästä luopioita kotiimme emmekä edes tervehdi heitä, jottei meistä tulisi osallisia heidän pahoihin tekoihinsa

Samoin kuin kidnappaaja vie pahaa aavistamattoman uhrin perheensä parista, luopiot saalistavat seurakunnan luottavaisia jäseniä ja yrittävät viedä heidät pois laumasta.

Miten luopiot pyrkivät tavoitteeseensa? He turvautuvat usein vääristelyihin, puolitotuuksiin ja suoranaisiin valheisiin.

Todellisuudessa nämä, jotka yrittävät tahrata toisia, eivät tarjoa mitään muuta kuin paluuta "Suuren Babylonin" inhottaviin opetuksiin.

Ja vaikka luopiot esittäisivätkin myös joitakin tosiasioita, ne otetaan yleensä pois asiayhteydestään, jotta muut saataisiin vedetyiksi pois Jehovan pöydästä. Kaikissa heidän kirjoituksissaan vain arvostellaan ja revitään maahan! Niissä ei ole mitään rakentavaa.

Meidän pitäisi suhtautua luopioihin samoin kuin Daavid, joka julisti: "Herra, enkö minä vihaisi niitä, jotka sinua vihaavat, enkö inhoaisi niitä, jotka sinua vastustavat? Kaikella vihalla minä heitä vihaan, he ovat minun omia vihollisiani."

Luopiot yrittivät käyttää hyväkseen johdon ottavien veljien erehdyksiä tai näennäisiä virheitä. Turvallisuutemme riippuu siitä, että kartamme luopiopropagandaa ikään kuin se olisi myrkkyä, niin kuin se todellisuudessa onkin

Jotkut, kuten eräät luopiot nykyään, työskentelevät uskottomasti Saatanan asiamiehinä jäytääkseen vasta kristillisen seurakunnan yhteyteen tulleiden uskoa

Luopiot antavat julkean asenteen vääristää ajattelunsa ja kompastuttaa heidät. Mutta jos he olisivat omaksuneet Kristuksen asenteen, he olisivat voineet säilyttää ilonsa ja pysyä Jehovan kansan keskuudessa

he asettuvat kaikkein ensimmäisen luopion, Saatanan, puolelle

Toiset väittävät uskovansa Raamattuun, mutta he hylkäävät Jehovan järjestön ja yrittävät aktiivisesti estää sen työtä. Kun he valitsevat tahallaan sellaisen pahuuden opittuaan tietämään, mikä on oikein, ja kun pahuus juurtuu heihin niin, että siitä tulee kiinteä osa heistä, niin silloin kristityn täytyy (sanan raamatullisessa merkityksessä) vihata niitä, jotka ovat liittyneet erottamattomasti pahuuteen. Tosi kristityt suhtautuvat tuollaisiin luopioihin samoin kuin Jehova; he eivät tunne uteliaisuutta luopioajatuksia kohtaan. He tuntevat sitä vastoin inhoa niitä kohtaan, jotka ovat tehneet itsestään Jumalan vihollisia, mutta he jättävät koston toimeenpanon Jehovalle