Jehovan todistajat aloittavat yleensä jokaisen päivän lukemalla järjestön julkaisemaa pientä kirjasta “He tutkivat Raamattua päivittäin” 25.elokuuta 2008 päivänteksti oli otettu vartiotornista 15/10 2006 Kirjoituksen otsake oli

Todista

uskosi elämäntavallasi

Käydään tätä kirjoitusta läpi joiltakin osin.

“Jokainen meistä voi kysyä itseltään: Millaisia ovat minun tekoni? Osoittavatko ne selvästi, että yritän parhaani mukaan todistaa uskoni kaikessa, mitä teen, myös silloin, kun kyse ei ole suoranaisesti saarnaamistyöstä tai seurakunnan kokouksista?”

Tämä on yksi seikka joka voi saada Jehovan todistajan lannistumaan ja väsymään. Uskoaan pitäisi olla jatkuvasti todistelemassa ja osoittamassa. “Muista osoittaa uskoasi jatkuvasti”- ajattelu sai itseni ainakin väsähtämään. Omaa käytöstään piti olla jatkuvasti tarkkailemassa ja arvioimassa “toiminko varmasti oikein? Osoittaako tekoni ja elämäntapani, että olen yksi Jehovan todistajista! En varmasti ole ainoa joka tähän väsyi.

Kirjoitus käsittelee juhlia ja vieraiden kutsumista. Otan lisää lainauksia seuraavaksi.

“Jos kutsut vieraita ja olet vastuussa tilaisuudesta, sinun on hyvä miettiä, millaista tilaisuutta olet suunnitellut, vaikka tarkoitus olisi vain syödä ja rupatella muutaman ystävän kanssa”

Juhlien järjestämisessä piilee aina vaara! Vaikka vieraat ovatkin seurakunnan jäseniä.

“Entä musiikki tai laulaminen? Mikäli musiikki kuuluu suunnitelmiin, kappaleet tulee luonnollisesti valita huolellisesti. Kiinnitä huomiota sekä rytmiin että sanoihin.”

Jokainen Jehovan todistaja haluaa miettiä aina tarkasti millaista musiikkia valitsee. Sanat voivat järkyttää joitakin tai vaikuttaa heidän mieleensä vaarallisesti. Entä jos valitsemani musiikki olisikin kompastuskivi jollekin ystävälleni? Taidankin valita järjestön julkaisemaa musiikkia. Valtakunnan laulut ovat taatusti turvallinen valinta juhlatilaisuuteeni.--- Näin ajattelin itse. Vaikka laulut olisi Indokiinan-kielisiä ne voivat sisältää sanoja jotka saattaisivat vaikuttaa mieleen. Vaikka artistia ei suomessa tunnetakkaan hänen moraaliton elämäntapansa voi musiikin välityksellä tarttua seurakuntalaisiin. Ja mitä kirjoituksessa sanottiinkaan seuraavaksi?

“Monet ovat havainneet, että Jehovan todistajien laulukirjan laulujen soittaminen tai laulaminen yhdessä luo miellyttävää ilmapiiriä”

Yksi keino jälleen pitää Jehovan todistaja tiukasti ohjauksessa. Ulkopuolinen musiikki voi olla vaarallista ja voi levittää vaarallisia ajatuksia ja siksi Jehovan todistaja kuuntelee mieluimmin järjestön tuottamaa musiikkia.

“Kun kristityt kokoontuvat nauttimaan toistensa seurasta, he voivat keskustella monista asioista, lukea ääneen tai kertoa kiinnostavia kokemuksia. Mikäli keskustelu eksyy harhapoluille, isäntä voi tahdikkaasti puuttua asiaan. Hänen tulisi myös huolehtia siitä, ettei kukaan ole koko ajan äänessä.”

Huomaatko? Sopivat keskustelun aiheet liittyvät järjestöön ja uskontoon. “lukea ääneen” viittaa varmasti järjestön kirjallisuuteen ja Raamattuun. “kiinnostavat kokemukset” liittyvät kenttäpalvelukseen ja muuhun teokraattiseen toimintaan. Jehovan todistaja ei pääse uskontoaan karkuun edes vapaa muotoisissa tilaisuuksissa koska ohjeeksi on annettu keskustella tervemielisistä asioista eli JEHOVAN TODISTAJIEN USKONNOSTA. Harhapoluille keskustelu ei saa joutua. Aiheessa on pysyttävä aivan kuten viikoittaisessa vartiotornin tutkistelussa. Isäntä toimii tämän “tutkistelun” puheenjohtajana. Harhapolut esimerkiksi keskustelu aineellisista asioista voi johtaa jonkun todistajan uskon heikkenemiseen eikä tällaiset keskustelut “rakenna uskoa” joka on heillä aina tavoitteenaan. Yksikään vieraista ei saa olla jatkuvasti äänessä. Vaikka kukaan muu ei keksisikään sopivaa aihetta mistä puhua. Liiallinen puhuminen kertoo todistajilla ylpeydestä ja esiintymisen halusta, halusta korottaa itsensä toisten yläpuolella ja siksi tällainen toiminta ammutaan alas nopeasti.

Järjestö ei jätä puuttumatta edes häiden järjestämiseen huomaa mitä niistä kirjoitettiin.

“Viime aikoina kokemus on kuitenkin osoittanut selvästi, että häät vaativat huolellista suunnittelua, jotta ne heijastaisivat hyvää arvostelukykyä ja kristillistä tasapainoa. Kyse on silti normaaliin elämään kuuluvista asioista, joiden yhteydessä kristityt voivat osoittaa uskonsa.”

Jopa häätilaisuus on Jehovan todistajille keino ja mahdollisuus osoittaa uskoaan. Niidenkin on totta kai osoitettava “hyvää arvostelukykyä” ja “kristillistä tasapainoa” Häiden ainutlaatuisuus ihmisen elämässä ammutaan jälleen alas sanomalla niitä “normaaliin elämään kuuluvaksi asiaksi” Jopa häiden järjestäminen on mietittävä hyvin tarkkaan ja huolellisesti.

Häät ei saa missään nimessä olla prameat!!! Niihin ei saa laittaa paljon rahaa. Luehan mitä sanottiin:

”Mikään maailmassa – lihan halu ja silmien halu ja elämän varallisuuden komeileva näyttäminen – ei ole Isästä, vaan on maailmasta.” Voisitko kuvitella, että kypsät kristityt haluaisivat järjestää prameat, ”kuninkaalliset” häät, jotka olisivat kuin suoraan satukirjasta? Eikö heidän sen sijaan tulisi muistaa, että ”se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy ikuisesti”? Miksi ihmeessä edes häät ei saa olla hienot ja juhlavat? Miksi Jehovan todistajan on järjestettävä häät joissa ei ole mitään juhlavuutta vaan ainoastaan arvokkuutta? Tässäkin ihmisen vapautta rajoitetaan.

Edelleen kirjoitus jatkaa juhlien järjestämisen ohjailua seuraavasti:

“Musiikin valintaa ja äänenvoimakkuutta ei tule jättää soittajien päätettäväksi, oli sitten kyse ammattimuusikoista tai harrastelijoista. Paavali kirjoitti: ”Mitä teettekin sanassa tai työssä, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä.” (Kolossalaisille 3:17.) Kun vieraat palaavat kotiin, onko heille jäänyt musiikista sellainen mielikuva, että vihkipari teki kaiken Jeesuksen nimessä?”

Krääk!!!! Huudan. Miten pitkälle seura menee? Muista että kaikki toiminta Jehovan todistajien elämässä on osoittaa uskoaan ja antaa todistusta ympärillä oleville ihmisille! Vartiotorni seura pyrkii puristamaan ihmisen omaan muottiinsa samalla kun se varoittaa jäseniään etteivät he anna puristaa itseään “maailman” muottiin. Kumpi lopulta on rajoittavampi muotti? “maailma” vai “Vartiotorniseura” Minun vastaukseni on jälkimmäinen!

Häissä ei lueta ääneen häälahjojen antajien nimiä ja asia perustellaan näin :

“Monet häälahjojen antajat haluaisivat mieluummin pysyä nimettöminä kuin saada osakseen asiatonta huomiota. On hyvä muistaa Matteuksen 6:1–4:ssä olevat Jeesuksen neuvot.” “Lahjojen antajien nimien ilmoittaminen voisi ”herättää kilpailuhenkeä” ja saada läsnäolijat vertailemaan, kuka antaa parhaan tai kalleimman lahjan”

Lahjojen ei myöskään tule olla hyvin arvokkaita ja asia perustellaan näin:

“Monissa maissa on tapana, että ystävät ja sukulaiset antavat häälahjoja. Mitä tällöin on pidettävä mielessä? Muista, mitä Johannes sanoi ”elämän varallisuuden komeilevasta näyttämisestä”. Hän ei liittänyt sitä kristittyihin, jotka ilmaisevat uskonsa teoissa, vaan häviämässä olevaan maailmaan”

Eli jos annat arvokkaan lahjan osoittaa se toisille sinun luottavan tähän maailmaan!

 

Jehovan todistajine elämää ohjaillaan hyvin tarkasti. Mikään osa-alue ei jää huomiotta, kaikkeen puututaan. ÄLÄ AJATTELE ITSE vaan luota järjestön ohjeisiin ja muista OSOITA USKOSI AINA JOKA PAIKASSA JA JOKA HETKESSÄ

Todistajat pidetään näin varpaillaan.